LE MAG MARC BERTHIER

LE MAG

MARC BERTHIER

З великим сумом повідомляємо вам про смерть дизайнера та архітектора Marc Berthier.

Навчався в Beaux-Arts у Парижі, а потім у Національній школі декоративного мистецтва, Marc Berthier доніс своє тверезе та легке бачення дизайну протягом усієї своєї кар’єри до рівня вимог і креативності, якому рідко дорівнюють.

Він створив деякі з найбільш символічних об’єктів свого покоління, революції з приходом пластикових матеріалів у світ меблів.

З 1965 року ми завдячуємо йому модульними шафками Ruches із кольорового пластику, які випускаються великими серіями, зокрема Prisunic.

У 1968 році він розробив колекцію Ozoo для Roche Bobois: особливо інноваційну лінію меблів з поліестеру та скловолокна, нещодавно перевидану.

 Співпраця продовжилася в 1970 році з колекцією Twenty Tube, виготовленою зі сталевих труб у яскравих кольорах, полотна та ламінату.

Загалом прославляючи як дизайнера легкості, його творчість була нагороджена численними нагородами, такими як Grand Prix National de Création Industrielle, два Compasso d'Oro, премія Gabriel, медаль мистецтва та промисловості, New York Accent Design.

Сьогодні кілька його робіт виставлені у великих музеях, включаючи Museum of Modern Art / MoMa de New York.

Roche Bobois щиро дякує Marc Berthier за його неоціненну підтримку протягом першого радісного та інноваційного десятиліття його роботи.

Поділитися: